Infrastruktur

Storsatsning på supersnabbladdare fortsätter på Circle K

Nu öppnar Circle K en ny korridor av supersnabbladdare mellan Stockholm och Oslo i samarbete med IONITY. Supersnabbladdarna, med effekt upp till 350 kW, finns på fyra stationer längs sträckan. Korridoren är den andra Circle K öppnat i år, den första sträcker sig längs E6:an mellan Oslo och Köpenhamn.

Circle K fortsätter satsningen på snabbladdning för elbilar och öppnar nu den andra korridoren för supersnabbladdning (High Power Charging). Den nya korridoren sträcker sig mellan Stockholm och Oslo och gör det möjligt att köra hela sträckan mellan de två huvudstäderna på el. Under 2019 och 2020 kommer mellan 25 och 30 stationer utrustas med supersnabbladdare från IONITY. Idag finns 10 stationer med i snitt 4 laddare per station som erbjuder supersnabbladdning med IONITY.

– Detta är den andra korridoren med supersnabbladdare från IONITY som vi öppnar. Vi fortsätter arbetet mot att bli störst i Sverige på snabbladdning och vår ambition är att ge våra kunder den bästa laddningsupplevelsen längs vägarna, säger Jenni Alterling, Senior Fuel Product Manager på Circle K Sverige.

Stationerna som erbjuder supersnabba IONITY-laddare på sträckan mellan Stockholm och Oslo är: Circle K Södertälje Verkstadsvägen, Circle K Enköping Salatullen, Circle K Örebro Västhaga, samt Circle K Karlstad Västra Infarten. Inom kort kommer möjligheten till supersnabbladdning finnas även på följande stationer: Circle K Norrköping G:a Övägen, Circle K Värnamo, Circle K Oskarshamn, Circle K Kristianstad och Circle K Helsingborg Bergarondellen.

– Vi är glada över att ha uppnått ytterligare en milstolpe för IONITY. Detta förenklar och möjliggör supersnabbladdning för de som reser mellan Stockholm och Oslo. Våra laddare levererar 350 kW vilket är den högsta kapaciteten på marknaden. Beroende på bilens batterikapacitet kan laddningstiden därmed förkortas avsevärt, säger Jan Haugen Ihle, chef för Nordeuropa på IONITY.

IONITY är ett samarbete mellan BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company och Volkswagen Group med Audi & Porsche. Nätverket kommer att täcka huvudvägarna för långdistansresor i Europa och erbjuder laddning för elbilar med CCS-standard. Supersnabbladdarna har en effekt på upp till 350 kW. Circle K Strömstad var den första stationen i Sverige att få supersnabbladdare från IONITY.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.