Eldrivna arbetsfordon

Scania prisas för hållbara ellastbilar

Utifrån hållbarhetskriterier har Scania tilldelats den tyska utmärkelsen European Transport Award i kategorin elektrifierade lastbilar. Enligt Huss-Verlag i München och tidskiften Transport, som delar ut priset, utmärkte sig Scanias lastbilar i miljöaspekter i kombination med ekonomisk bärkraft och socialt ansvarstagande. Juryn bestod av fem framstående företrädare för medier, akademiska institutioner och federala myndigheter.

– Vi är naturligtvis oerhört glada över att ha fått detta pris, säger Jessica Björkquist, ansvarig för E-mobility på Scania Sverige. Det uttrycker vad denna omvandling handlar om, nämligen att det inte räcker med att leverera utmärkta fordon. Den måste även erbjuda ett hållbart helhetsperspektiv som inbegriper alla olika aspekter.

Scanias senaste elektrifierade lastbilar inriktas mot regionala tillämpningar och erbjuder räckvidder på upp till 35 mil. Scania arbetar aktivt för att sänka sina miljö- och klimatutsläpp samt har en tydlig strategi för att minimera koldioxidutsläppen i hela leverantörskedjan.

– Genom att uppmärksamma spjutspetslösningar som våra batterielektriska lastbilar banar utmärkelsen European Transport Award vägen för övergången till en fossilfri framtid för transporter, säger Jessica Björkquist. Att få ett erkännande på denna nivå från erfarna experter visar att Scanias hållbara lastbilslösningar ger stor kundnytta på flera plan.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.