Eldrivna arbetsfordon

NFI startar pilotprojekt med elektrifierade tunga lastbilar från Volvokoncernen

PRESSMEDDELANDE: Genom Volvo LIGHTS-projektet kommer NFI, en stor transportör i Kalifornien, att testa batterielektriska lastbilars förmåga att framgångsrikt transportera gods under en mängd olika driftsförhållanden.

NFI har startat ett pilotprojekt med två Volvo VNR Electric-lastbilar och blir därmed det tredje företaget att testa Volvokoncernens batterielektriska lastbilar inom ramen för Volvo LIGHTS (Low Impact Green Heavy Transport Solutions) -projektet. Volvo VNR Electric-lastbilar kommer att integreras i NFI:s kommersiella verksamhet, för att visa förmågan för batterielektriska lastbilar att framgångsrikt transportera varor under olika driftsförhållanden.

Volvo VNR Electric-lastbilarna ansluter sig till NFI:s flotta med mer än 4 500 tunga lastbilar för transport- och hamntjänster som betjänar kunder med verksamhet som spänner från tillverkning till detaljhandel. Pilotbilarna kommer att vara baserade på en av NFI:s lagerlokaler i södra Kalifornien som fungerar som ett centralt distributionscenter för regionen.

–    Eftersom godstransporters framtid i USA förändras från mer långa körningar till regionala transporter med olika nav är detta är ett idealiskt scenario för att fördjupa elektrifieringen i vår regionala transportstrategi. Vår ledning är glada över att samarbeta med Volvo LIGHTS-teamet för att påskynda vår övergång till en utsläppsfri flotta, så att vi kan sänka vårt koldioxidavtryck, minska våra driftskostnader och ge en bättre arbetsmiljö för våra förare, säger Jim O’Leary, vice vd, Assets / Fleet Services, NFI Industries. 

NFI är en fyra gånger prisbelönt ”EPA SmartWay Partner”, och fortsätter att ta en mängd rena fordon och utrustning för att minska sina totala utsläpp i bruk. Detta inkluderar elektrifierade tunga lastbilar, naturgasfordon med nästan ingen utsläpp och batterielektrisk lagerhanteringsutrustning. Volvos VNR Electric-lastbilar stöder både NFI och dess kunder på deras resa för att nå ambitiösa hållbarhetsmål.

–    Genom att delta i Volvo LIGHTS-projektet hjälper NFI till att bevisa att Volvo VNR Electric-lastbilarna kan hantera alla de dagliga utmaningarna godstransporter innebär. NFI fortsätter att vara ledande inom hållbarhet och det märks i allt de gör. NFI inser det omedelbara värdet som Volvos batterielektriska lastbilar ger – inte bara genom eliminerade utsläpp utan också genom att skapa entusiastiska medarbetare som får uppleva att köra dessa elektriska lastbilsmodeller. Vi är stolta över det fortsatta samarbetet med NFI som är en ledare inom innovation och en medkämpe för hållbara transportlösningar, säger Peter Voorhoeve, vd för Volvo Trucks Nordamerika.

Volvos VNR Electric-lastbilar ger inga utsläpp och minskar kraftigt värme, buller och vibrationer vilket möjliggör för den renaste och mest bekväma upplevelsen för föraren. 

–    Det är väldigt tyst. Du kommer hem mycket lugnare och mycket mer avslappnad vid slutet av dagen, säger Karl Williams, en av NFI: s förare. 

Volvos VNR Electric tunga lastbilar ger utmärkt respons, vridmoment och prestanda, särskilt när det gäller tunga tomgångar som vid stopp-och-kör-karaktären stadstransporter har, och som är särskilt krävande för dieselbilar.

–    När jag accelererar Volvo VNR Electric-lastbilen känner jag kraften. Den är snabb och mycket smidig. Jag är väldigt glad att köra den, säger Francisco Delgado, en NFI-förare med mer än 20 års erfarenhet av att använda tunga lastbilar. 

Pilotprojektet Volvo LIGHTS kommer att pågå fram till 2021, vilket gör det möjligt för Volvo i Nordamerika att samla verkliga operativa data som är kritiska för en framgångsrik kommersiell uppskalning av dessa fordon.

–    Dessa typer av utsläppsfria lastbilar är exakt vad vi behöver för att nå våra rena luftmål. Vi är nöjda med de framsteg som gjorts genom Volvo LIGHTS-programmet och ser fram emot liknande implementeringar i hela södra Kalifornien, säger Wayne Nastri, vd på South Coast Air Quality Management District. 

–    Vi är glada över att se att Volvos avancerade utsläppsfria fordon tas i ytterligare bruk. Det här är kulmen av otaliga timmars samarbete. Volvo LIGHTS-projektets partners fortsätter att vara ledande inom innovation och uppfinningsrikedom och visar vägen till en realistisk, utsläppsfri väg framåt för andra att följa, säger Sydney Vergis, biträdande chef för California Air Resources Mobile Source Division. 

Volvo LIGHTS (Low Impact Green Heavy Transport Solutions) är en del av California Climate Investments, ett delstatligt initiativ för att minska utsläppen av växthusgaser, stärka ekonomin och förbättra folkhälsan och miljön – särskilt i missgynnade samhällen.

För mer information om Volvo LIGHTS-projektet, besök www.lightsproject.com.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.