Infrastruktur

Fler V4 Tesla Superchargers har öppnat i Europa – i Frankrike och Österrike

Tesla installerar fler och fler V4 Superchargers i Europa. Med tre nya stationer som installerades i juli är det totala antalet kända V4-stationer nu fyra.

Efter den första installationen i Harderwijk i Nederländerna öppnade i mars (och öppnades för icke-Tesla elbilar i april) lanserades den andra stationen i Clermont-Ferrand i Frankrike i början av juli. På senare tid har det talats om en tredje V4 Supercharging som också ligger i Frankrike.

Den fjärde V4 Superchargern ligger i Graz, Österrike, där det noterats att automaterna även är utrustade med display och en kontaktlös bankkortläsare (eller åtminstone en plats för den).

Anledningen till att utrusta stationerna med display och kortläsare är att följa europeiska regler som kommer att kräva denna funktionalitet. Andra europeiska laddnätverk som tidigare bara har förlitat sig på egna kort eller appar förbereder sig också för detta.

V4 Superchargers i Europa är kompatibla med Combined Charging System (CCS2)-standarden.

Listan över kända, offentligt tillgängliga V4 Supercharging-platser innehåller nu fyra platser:

  • En i Nederländerna
  • Två i Frankrike
  • En i Österrike

Snart bör installationerna accelerera ytterligare och expandera till fler länder. Det har redan ryktas om att V4 Superchargers kommer till Storbritannien och till Nordamerika.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.