Elbilar

eCarExpo laddar med massvis av elbilspremiärer till helgen

Nu till helgen från den 2:a till den 4:e februari öppnar Friends Arena sina portar för elbilsmässan eCarExpo. Den årliga elbilsmässan som har vuxit till att bli en av Europas mest framträdande händelser inom elbilsmarknaden. Med över 20 bilproducenter på plats står mässan i år som värd för flera betydande premiärer inom elbilsindustrin.

Bland de mest omtalade händelserna är den europeiska premiären av Polestar 4 och Audi Q8 e-tron edition Dakar. Dessa båda modeller representerar den senaste utvecklingen inom elbilarnas design och teknik. eCarExpo ger också den svenska publiken en första möjlighet att skåda den amerikanska el-pickupen Rivian, ett tecken på den växande mångfalden i elbilsmarknaden.

eCarExpo som nu arrangeras i fem nordiska städer har blivit en central mötespunkt för både branschfolk och allmänheten. Mässan erbjuder en unik möjlighet att se och uppleva de senaste innovationerna inom elbilssektorn. Förutom de nya modellernas premiärer erbjuder mässan också möjligheter för besökarna att provköra ett urval av bilar från olika tillverkare, däribland Audi, BMW, Cadillac och Cupra.

Det alltmer växande utbudet av elbilar understryker den snabba utvecklingen och det växande intresset för eldrivna fordon. Mässan eCarExpo är en bra indikator på hur branschen och konsumenternas intresse för eldrivna fordon fortsätter att växa.

Premiärer på mässan

Europapremiärer:
Polestar 4
Audi Q8 e-tron edition Dakar

Nordenpremiärer:
Cadillac Lyriq
Hyundai Ioniq 5 N
Lotus Emeya

Sverigepremiärer!
Cupra Tavascan
Ford Explorer
MG Cyberster
MINI Cooper SE
MINI Countryman
Renault Scenic E-Tech
Smart #3
Volkswagen ID. 2All (Koncept)
Volkswagen ID. Buzz (lång)

Läs mer om alla premiärer på denna sida

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.