Eldrivna arbetsfordon

Addax N1 – först ut att klara den nya striktare N1-homologeringen

E-TRON AB lanserar nu Addax N1. En 100% eldriven lätt lastbil med en topphastighet på 70 km/h och 4G-uppkoppling för teknisk fjärravläsning och Fleet Management. Fordonet finns tillgänglig med flak, skåp eller annan tillämpning och målgruppen är paket/budföretag, fastighetsbolag, parkförvaltning och industri.

Addax N1 har som första godkända elfordon inom segmentet kvalificerat sig för den nya striktare N1-homologeringen för 70 km/h som kräver verklig krocksäkerhetstest av fordonet och brandsäkerhetstest av batteriet. N1-klassningen berättigar även köparen till klimatbonus via Bonus Malus-systemet upp till 60.000 kr. Fordonet finns tillgängligt med en topphastighet på 55 km/h eller 70 km/h.

– Vi är oerhört glada och stolta att nu kunna presentera ett säkert eldrivet arbetsfordon som är först ut med att klara de nya tuffare kraven för N1-registering inom EU. Vi höjer återigen ribban när det kommer till standarden för elfordon inom det här segmentet, säger Henrik Gunnarsson som är försäljningschef på E-TRON AB.

Säkerhet, smidighet och komfort

Fordonet utvecklas och tillverkas i Belgien av Addax Motors och stor uppmärksamhet har ägnats säkerheten. Förutom att fordonet har genomgått strikta säkerhetstester är den mer robust än tidigare modeller. Bland annat har hytt med förarsäkerhet, chassi och bromssystemet stärkts för att möta den nya strikta europeiska N1-standarden.

Komfort och användarvänlighet är mer central i Addax N1 än någonsin. Till standardutrustningen hör bland annat 4G-uppkoppling för tekniskt support på distans och möjlighet till Fleet Management, servostyrning, skivbromsar runt om, komfortfjädring, eluppvärmd framruta och komfortstolar. Den nya hytten har gjorts lägre och genom optimeringar i interiören har också hytten blivit bredare inuti. Fordonet har dessutom automatisk låsning av dörrarna under färd. Framrutan är eluppvärmd och luftutblåsen från värmaren har placerats så att även sidofönstren avfrostas automatiskt vid imma eller frost.

Fordonet har fått ökad körkomfort tack vare hård- och mjukvaruoptimeringar. Instrumentbrädan i Addax N1 har fått en ny utformning och backkameran har fått utökad funktionalitet och en större skärm. Styrvinkeln har justerats för att göra styrningen ännu mer bekväm än tidigare modell.

Fleet management och fjärravläsning

Addax 4G-system erbjuder möjlighet till Fleet managment via en webbportal och direkthjälp från tekniker genom fjärravläsning av serviceåtgärder, vilket spar både tid och kostnad för brukaren vid problem som kan avhjälpas på distans.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.