Eldrivna arbetsfordon

Nytt eldrivet arbetsfordon tar plats på svenska marknaden

E-TRON AB introducerar arbetsfordonet Pilotcar P-1000 på den svenska marknaden. Fordonet är konstruerat för användning inom fastighetsservice, grönyta och transport.

Fordonet drivs av en AC-motor och är utrustad med litiumbatterier på 26 kWh. Räckvidden är 220 kilometer enligt WLTP-standard, och fordonet har regenerativ bromsning. Fordonet är EU-certifierat för en topphastighet på 50 km/h, alternativt 30 km/h vid registrering som motorredskap klass 2. För den lägre hastighetsklassen krävs endast traktorkort eller AM-behörighet för att få framföra fordonet.

Lastkapaciteten är upp till 1000 kg med en lastvolym på 2,5 kubikmeter. Dragvikten uppgår till 2000 kg. Chassimodellen har måtten 3693 mm på längden, 1350 mm på bredden och 1800 mm på höjden.

Fordonet tillverkas i flera utföranden: chassimodell, flak med eller utan hydraulisk tippfunktion, flak kombinerat med skåp, helskåp i olika höjder, gallerbur samt skåp med kylaggregat.

Standardutrustningen omfattar komfortstolar, servostyrning, trepunktsbälte och fönsterhissar. Fordonet är även utrustat med luftkonditionering, multimediadisplay, backkamera och parkeringssensorer.

Pilotcar grundades 2011 och ingår i en koncern med över 750 anställda. Företaget har produktion i Turkiet, Tyskland och USA, med distribution i över 50 länder. Koncernen tillverkar även fordonskomponenter för Volvo, Hyundai, Ford, Daimler och Linde. Fordonet är EU-certifierat.

Läs hela pressmeddelandet här… (MyNewsDesk)

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.