Eldrivna arbetsfordon

Säljstart för Fords nya elektrisk transportbil E-Transit Courier

Ford inleder nu försäljningen av sin nya eldrivna transportbil E-Transit Courier. Den kompakta, helelektriska transportbilen kan från och med idag beställas av svenska kunder med planerad leveransstart i början av 2025.

E-Transit Courier har ett startpris på 419 920 kronor exklusive moms och erbjuder en räckvidd på upp till 300 kilometer på en full laddning. Bilen är utrustad med ett batteri på 43 kWh och stödjer snabbladdning med DC-laddare på 100 kW. Detta innebär att batteriet kan laddas från 10 till 80 procent på endast 23 minuter under optimala förhållanden.

– Med den elektriska E-Transit Courier kombinerar vi hållbarhet med oöverträffad prestanda och flexibilitet för våra företagskunder. Detta fordon kommer att hjälpa företag att minska sina utsläpp och förbättra produktiviteten, utan att kompromissa med lastkapacitet eller räckvidd säger John Hurtig, vd för Ford Sverige.

En av de mest framträdande funktionerna i den nya modellen är dess förbättrade lastkapacitet. Med en lastvolym på 2,9 kubikmeter, vilket är 25 procent större än tidigare modeller, kan E-Transit Courier nu rymma två Europallar mellan hjulhusen. Fordonet har också en lastkapacitet på 700 kg och en dragvikt på 750 kg vilket gör den lämplig för små och medelstora företag med varierande transportbehov.

Interiört har Ford satsat på en modern och funktionell design. Föraren möts av en digital instrumentpanel ”digiboard” bestående av ett 12-tums digitalt kluster och en 12-tums pekskärm med Fords senaste SYNC 4-system. Ett innovativt tillval är “Office Pack” som inkluderar en fällbar arbetsyta, vilket gör det möjligt för förare att använda bilen som ett mobilt kontor.

Säkerhet har varit en prioritet i utvecklingen av E-Transit Courier. Fordonet har tilldelats Platinum-betyg från Euro NCAP vilket är det högsta möjliga säkerhetsbetyget. Standardutrustningen inkluderar en rad avancerade förarassistanssystem såsom parkeringssensorer, backkamera och filhållningsassistent.

Ford betonar också fordonets uppkopplingsmöjligheter. Varje E-Transit Courier levereras med ett inbyggt modem som standard vilket möjliggör kontinuerlig uppkoppling till Ford Pro-ekosystemet och trådlösa programuppdateringar.

Produktionen av E-Transit Courier är planerad att starta i slutet av 2024 med de första leveranserna förväntade under första delen av 2025. Lanseringen är en del av Fords bredare satsning på elektrifiering av sin transportbilsflotta och inkluderar även tjänster för att underlätta övergången till elektriska fordon för företagskunder.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.