Elbilar

Tesla säger hejdå till sin billigaste elbil

Drömmer du om en Tesla men har ont om pengar? Då kommer du inte gilla den senaste nyheten från den berömda elbilstillverkaren. Tesla har nämligen bestämt sig för att sluta sälja sin allra billigaste modell i USA.

Tesla har oväntat tagit bort Model 3 Standard Range Rear-Wheel-Drive från sin hemsida. Denna modell var tidigare den billigaste Teslan man kunde köpa för 39 000 dollar (cirka 420 000 kronor). Nu är den billigaste Teslan 3 500 dollar dyrare – Model 3 Long Range Rear-Wheel-Drive som kostar 42 500 dollar (cirka 455 000 kronor).

Tesla har inte officiellt förklarat varför de tagit bort sin billigaste modell. Men experter tror sig veta anledningen. Den billigaste modellen använde batterier från Kina, och USA har nyligen höjt tullavgifterna på kinesiska batterier. Dessutom har bilar med kinesiska batterier svårare att få skattesubventioner i USA. Allt detta gör att den billigaste modellen inte längre var lika lönsam för Tesla att sälja.

För svenska Tesla-entusiaster återstår att se hur detta beslut kommer att påverka priserna och modellutbudet på den svenska marknaden.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.