Eldrivna arbetsfordon

Swecon visar eldriven tandemvält på Svenska Maskinmässan

Swecon visar upp den nya eldrivna tandemvälten eARX 26-2 från Ammann på Svenska Maskinmässan 2024 den 30 maj – 1 juni 2024. Maskinen har en elektrisk drivning med upp till 18 timmars drifttid och väger 2,7 ton. Tack vare avsaknaden av en förbränningsmotor är maskinen mycket tystare än sina dieselmotsvarigheter och har 46 % lägre ljudnivå vid förarplatsen.

Maskinen är utrustad med ett kraftfullt 48-volts batteripaket med 600 Ah/31,5 kWh kapacitet, vilket gör den säker och hållbar. Dessutom har den en regenereringsmekanism som laddar batteriet under drift.

eARX 26-2 kan laddas både via regenerering och med laddare. Två laddningssystem finns: en inbyggd laddare som tar 12 timmar och en extern laddare som tar 3,5 timmar för full laddning.

Denna eldrivna vält erbjuder 100 % dragkraftskontroll och precis vibrationskontroll. Förarkomforten är hög med en vibrationsisolerad plattform och lättillgängliga kontroller.

eARX 26-2 passar bra för ljudkänsliga arbetsplatser och kan användas både inomhus och utomhus, vilket gör den mångsidig och miljövänlig. Maskinen kräver minimalt underhåll och erbjuder hållbarhet genom Ammanns eMission-initiativ, som syftar till att minska miljöpåverkan och ägandekostnader.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.