Infrastruktur

SkiStar ökar antalet laddstolpar på samtliga destinationer

En viktig del i arbetet med att göra SkiStars destinationer mer hållbara är att öka tillgången på laddstolpar för elbilar. Genom ett beviljande av bidrag från Klimatklivet kommer SkiStar att till vintersäsongen kunna öka antalet laddpunker på samtliga svenska destinationer.

– Majoriteten av våra gäster kommer till våra destinationer med bil, där fler och fler går över till elbilar. Därför är det viktigt att säkerställa att gästerna också har bra tillgång till laddmöjligheter när de besöker oss. Målet är att under kommande vintersäsong ha minst 150 nya laddstolpar på plats på både våra svenska och norska destinationer, säger Fanny Sjödin, hållbarhetschef på SkiStar.

Med Klimatklivets beviljande av bidrag till satsningen på laddstolpar för elbilar så kommer SkiStar att kunna installera totalt 66 publika laddare, vilket ger en besparad klimatnytta på totalt 143 ton Co2 per år. Installationerna kommer att fördelas på SkiStars destinationer i Vemdalen, Sälen och Åre.

Arbetet pågår även med att säkerställa ytterligare laddstationer på destinationerna samt i anslutning till SkiStars olika boenden, t ex via SkiStar Vacation Club.

– I takt med elektrifieringen i samhället så hoppas vi också att laddinfrastrukturen i hela landet utvecklas inom snar framtid, så att gästerna också enkelt och smidigt kan ladda sin bil på sin resa till oss så att fler också har möjlighet att resa hållbart. Det är också en viktig del i vårt arbete med att minska vår totala klimatpåverkan fram till 2030 och skapa hållbara fjällupplevelser för våra gäster, avslutar Fanny Sjödin.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.