Elbilar

Zeekr får Sverigepremiär under eCarExpo i Göteborg

I samband med eCarExpo i Göteborg den 1-3 december kommer det nya bilmärket Zeekr att ha sin Sverigepremiär. Zeekr som är en del av den kinesiska Geely-koncernen, till vilken även Volvo och Polestar hör, har en stark koppling till Göteborg. Trots att bilarna byggs i Kina är de designade och till stor del utvecklade i staden.

– Det är fantastisk att alla de tre ”Göteborgsmärkena” är med på Göteborgsupplagan av eCarExpo, säger Anna Fägersten som är marknadschef på arrangören eLife.

– Vi hoppas att många av de som varit med och arbetat med alla de tre märkena kommer och ser dem i verkligheten. På ett och samma ställe.

Det är i Göteborg som Geelys stora europeiska utvecklingskontor är beläget och det är också här som designen för alla tre märkena – Volvo, Polestar och Zeekr – tar form. För Zeekr betonas denna lokala förankring ytterligare då det står “Designad i Göteborg” på bilens insteg.

Zeekr som positionerar sig inom premiumsegmentet kommer att presentera två av sina modeller på mässan. Dessa inkluderar den rymliga shooting-brake eller sportkombin Zeekr 001 samt den nya kompakta suven Zeekr X. Intressant nog kommer Zeekr 001 även att finnas tillgänglig för provkörning på mässans provkörningsavdelning.

eCarExpo som är Europas största elbilsmässa, erbjuder besökarna inte bara en chans att se nya elbilar utan även att utforska solenergi och laddlösningar. Med dussintals elbilar tillgängliga för provkörning och över 20 seminarier blir mässan i Göteborg en viktig samlingspunkt för elbilsintresserade. Zeekrs närvaro och Sverigepremiär i Göteborg understryker stadens växande betydelse inom den globala bilindustrin, och speciellt inom utvecklingen av nya innovativa elbilsmodeller.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.