Eldrivna arbetsfordon

Volvo CE lanserar EW240 Electric – elektrisk grävmaskin med sladd

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lanserar den nätanslutna EW240 Electric Material Handler, en ny maskin som är utformad för inomhusbruk och avfallshantering.

Maskinen är ständigt nätansluten via kabel och kan användas dygnet runt, utan uppehåll för bränslepåfyllning eller återuppladdning. Detta gör den till ett attraktivt alternativ för företag som arbetar i ljudkänsliga miljöer, till exempel inomhus eller i avfallshanteringsområde.

EW240 Electric Material Handler levererar en väsentlig minskning av buller, vibrationer och värme, liksom noll avgaser. Detta skapar en behagligare arbetsmiljö för föraren och de som arbetar i närheten.

Maskinen har en kapacitet på 24 ton och en lyftkapacitet på 12 ton. Den är utrustad med en 60 kW elmotor som ger en topphastighet på 20 km/h.

Tack vare eldriften har EW240 Electric Material Handler lägre underhållskostnader och färre driftstopp. Detta gör den till ett ekonomiskt fördelaktigt alternativ för företag som vill minska sina kostnader och förbättra sin miljöpåverkan.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.