Eldrivna arbetsfordon

Volkswagen Transportbilar gör sig redo för nya Mulitvan och ID. BUZZ

En stor modernisering av Volkswagen Transportbilars produktionsanläggning i Hannover över sommaruppehållet bereder väg för den nya Multivan (lanseras år 2021) och den helt elektriska ID. BUZZ (från år 2022).

Volkswagen Transportbilar fortsätter sin modernisering av produktionsanläggningen i Hannover. Dr Josef Baumert, VWCV Brand Board of Management Member för Produktion och Logistik: “Med dessa åtgärder så fortsätter vi systematiskt att implementera vår strategi mot automatisering och digitalisering. Vi omstrukturerar produktionsanläggningen i Hannover för att i framtiden, vid sidan av våra framgångsrika T6.1 modeller, också göra plats för att bygga två nya modeller på samma anläggning. Från nästa år en helt ny Multivan, både som laddhybrid och med traditionella förbränningsmotorer, och senare vår helt elektriska ID. Buzz. En tydlig signal på vår långsiktiga engagemang för produktionen i Hannover”.

Under produktionsuppehållet (vecka 31 till 33) och en ytterligare vecka med reducerad kapacitet har över 500 olika åtgärder med underhåll och modernisering genomförts på anläggningen. Huvudfokus har varit att integrera produktionen för nya Multivan och den elektriska ID. BUZZ.

Fabrikschefen Thomas Hahlbohm: “Genom att montera ner gamla maskiner och bygga upp nya produktionslinor kan man nu tydligt se hur den framtida produktionen kommer se ut. I alla olika delar av tillverkningsprocessen har över 2.000 personer varit involverade i att montera nya maskiner för framtida modeller eller integrerat dem i i befintliga processer”.

Under de senaste tre veckorna har dessa åtgärder utförts:

  • Nedmontering av produktionslinan för Amarok för att göra plats för nya ID. BUZZ. Detta berör ett område inne i fabriken på cirka 34.000 kvadratmeter.
  • Konstruktion och driftsättning av maskiner för nya Multivan i karosseri, måleri och på på monteringsbandet för T-modellen.
  • Modernisering och nedmontering av gamla plåtpressar ökar energieffektiviteten motsvarande en minskning av 4.200 ton CO2 per år.
  • Karossmåleriet har anpassats för att kunna hantera nya Multivan och i monteringsanläggningen har man börjat förbereda för produktionen av ID. BUZZ.
  • En ny målerianläggning som kan hantera tvåtonslacker (bi-colour) för den nuvande T-modellserien, nya Multivan och ID. BUZZ.
  • Produktionsprocesser har anpassats för att kunna hantera både vanliga förbränningsmotorer och hybrider på samma band.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.