Elbilar

Volkswagen ID.7 fick fem stjärnor i Euro NCAP

Volkswagen ID.7, det senaste tillskottet i Volkswagens elbilsflotta, har nyligen fått det högsta betyget i Euro NCAP:s säkerhetstester – fem stjärnor. Denna bedömning, som släpptes i samband med bilens lansering på den svenska marknaden, bekräftar ID.7:s säkerhetsstandard och placerar den bland de bästa i 2023 års testflotta.

I Euro NCAP:s omfattande säkerhetsbedömning, som inkluderar flera kategorier, framstod ID.7 särskilt starkt i “Passagerarskydd för vuxna” med 95% av den högsta möjliga poängen. Bilen presterade även väl i “Passagerarskydd för barn” med 88%, “Skydd för oskyddade trafikanter” med 83%, och “Förarassistanssystem” med 80%. Dessa resultat pekar på en bil som är designad med ett omfattande fokus på säkerhet.

Bland de förarassistanssystem som finns i ID.7 och som bidrar till dess säkerhetsranking finns adaptiv farthållare, körfältsassistent, och autonoma nödbromssystem designade för att skydda fotgängare och cyklister. Dessa system som är standard i ID.7 Pro inkluderar även parkeringsassistent och en kamerabaserad omgivningsvy, samt trafikvarningssystemet Car2X som möjliggör kommunikation med andra fordon och infrastruktur.

I sin summering av testresultaten betonar Euro NCAP att Volkswagen ID.7 uppvisar “en utmärkt övergripande prestanda inom krocksäkerhet” och noterar att bilen inte bara skyddar sina egna passagerare, utan även andra trafikanter. Dessa resultat understryker ID.7:s roll som en säker och pålitlig partner på vägen.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.