Elbilar

Video: Opel visar ny eldriven konceptbil – Experimental

Opel har avslöjat ett nytt konceptbil som heter Experimental, en fyrhjulsdriven elektrisk crossover som visar upp bilmärkets framtidsvision. Experimental är baserad på Stellantis elbilsplattform och är storleksmässigt i C-segmentet. Den kommer att visas upp för världen för första gången på bilmässan IAA Mobility i München i september.

Experimental är en futuristisk bil med många nya designelement, bland annat en heltäckande frontgrill, smala LED-strålkastare och en bakdel med horisontella LED-lampor. Interiören är också modern med en stor pekskärm i mitten av instrumentbrädan och ett digitalt instrumentkluster.

Opel har inte avslöjat några tekniska specifikationer för Experimental ännu, men man har sagt att plattformen kommer att ha en räckvidd på upp till 700 kilometer. Bilen kommer också att vara utrustad med en mängd olika funktioner, bland annat självkörande teknik och en avancerad säkerhetspaket. Även traditionella sidospeglar har bytts ut mot en fullt integrerad 180-graders kamera för optimal sikt.

Experimental är en spännande bil som visar upp Opels framtidsvision. Det är inte klart om alla designelement från Experimental kommer att dyka upp i framtida produktionsbilar, men det är tydligt att Opel är på väg att göra stora förändringar.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.