Elbilar

Uber och Tesla samarbetar för att öka användningen av elbilar bland förare

Uber har meddelat ett spännande samarbete med Tesla. Målet? Att öka användningen av elbilar bland Ubers förare i USA. Detta steg är en del av Ubers strävan att uppnå noll utsläpp i nordamerikanska städer senast år 2030.

För att göra det mer attraktivt för sina förare att gå över till elbilar, erbjuder Uber exklusiva inköpsförmåner. Förarna kan få upp till 2 000 dollar i rabatt vid köp av Teslas populära modeller, Model 3 och Model Y. Denna förmån kommer i tillägg till de befintliga federala skattelättnaderna.

Det intressanta med detta initiativ är hur det fungerar. Förarna kommer att kunna använda en hänvisningskod för att köpa fordon direkt från Teslas fabrik eller från tillgängliga lager. Men det finns en tidsgräns: De måste köpa och ta emot fordonet senast den 31 mars och genomföra 100 resor innan den 15 maj för att vara berättigade till erbjudandet.

Uber tar detta samarbete ett steg längre genom att organisera testkörningsevenemang vid Teslas butiker, för att förarna ska få chans att testa Teslas bilar.

För att ytterligare underlätta för sina förare har Uber börjat dela data med Tesla. Informationen gäller var deras förare mest behöver laddningsinfrastruktur. I denna första fas fokuserar de på New York City, där många av Ubers förare utför sina resor.

Denna nyhet kommer när Uber redan har en imponerande flotta av aktiva EV-förare. Förra året räknade företaget 74 000 aktiva EV-förare i USA, Kanada och Europa.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.