Elbilar

Uber lanserar Uber Green i Sverige

Idag lanserar Uber möjligheten för användare att välja gröna resor med nya funktionen Uber Green. Genom ett enkelt knapptryck kan användare i appen nu välja att resa med en elbil. Uber Green lanseras inledningsvis i Stockholm och Göteborg. Funktionen är en del av företagets vision att erbjuda hållbara och miljövänliga lösningar till sina användare och ett viktigt steg i att uppmuntra användandet av elbilar. Uber Green lanseras i samarbete med OKQ8, som erbjuder rabatterad utrustning till förarna.

Passagerare som väljer Uber Green-alternativet i appen blir alltid upphämtade av en elbil. Körningar som görs med Uber Green sker till en extra kostnad jämfört med UberX, för att ekonomiskt gynna de förare som använder elbilar. Målet med Uber Green är att minska utsläppen av fossila bränslen, förbättra luftkvaliteten och att minska det ekologiska fotavtrycket för varje resa.

“Det känns bra att med hjälp av Uber Green ta ett viktigt steg i omställningen från fossila bränslen till elbilar. I vårt fortsatta hållbarhetsarbete ser vi också samarbeten som en central del i att förbättra miljön i våra städer. Därför ingår vi i partnerskap med myndigheter och företag såsom OKQ8, aktörer som kan göra det ännu mer attraktivt för våra förare att ställa om till att använda elbil”, säger Peter Löfstrand, Nordenchef på Uber.

Uber Green lanseras i samarbete med OKQ8, som vill leda utvecklingen till ett fossilfritt samhälle. En del i det arbetet är att erbjuda laddutrustning till företag, entreprenörer och andra användare av elbilar. Inom samarbetet erbjuder OKQ8 alla de Uber-förare som kör med elbil rabatt på laddboxar och laddstolpar för sina fordon. Rabatten gäller endast för användare av Uber Green. Ett viktigt steg för att underlätta, och göra det ännu mer attraktivt för förarna att börja köra elbil.

“Det ska vara enkelt att ladda sin elbil och där har vi en viktig uppgift att fylla när det gäller den allra vanligaste laddningen, den som sker på arbetsplatsen och i hemmet. Elektrifierade fordon är, tillsammans med andra förnybara drivmedel som exempelvis HVO100, avgörande för att vi ska nå klimatneutralitet 2045”, säger Karin Hellgren, Kommunikationschef på OKQ8.

Uber Green lanseras i Stockholm och Göteborg och är ett viktigt steg i att göra Ubers körningar grönare.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.