Elbilar

Teaserbilder på Alfa Romeos nya elbil Milano – premiär 10 april

Det italienska bilmärket Alfa Romeo är på väg att skriva ett nytt kapitel i sin historia med introduktionen av Milano. Modellen är företagets första helt elektriska fordon. Den officiella avtäckningen är planerad till den 10 april i Milano och kommer att vara tillgänglig via livestream för intresserade över hela världen.

Utvecklingen av Milano har pågått under strikt sekretess på Balocco provningsbana, en anläggning känd för sin rigorösa testning av högpresterande fordon. De som varit ansvariga för design och utveckling är teamet Alfa Romeo Centro Stile. De är kända för sitt arbete med modeller som 4C, 8C, Giulia och Stelvio Q samt Giulia GTA.

Luigi Domenichelli, en expert på teknisk utveckling inom Alfa Romeo, ansvarar för att integrera och validera Milanos olika delsystem. Målen är ambitiösa med fokus på att uppnå både Alfa Romeos karakteristiska väghållning och ledande ergonomi. Domenichellis arbete är avgörande för att säkerställa att Milano lever upp till märkets rykte när det gäller prestanda, hållbarhet och komfort.

Milano är utformad för att erbjuda enastående kördynamik med specifika justeringar på upphängningssystemet. Teamets mål är att skapa en bil som erbjuder snabb svänghastighet och hög greppnivå, tack vare dess direkta och extremt precisa styrgeometri.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.