Sveriges mest sålda bil i augusti – Kia Niro

Kia noterar nytt all-time-high med 2 819 bilar i augusti, en ökning med 25 procent jämfört med samma månad i fjol.
Med 1 222 registreringar toppar Kia Niro listan över de mest sålda nya bilarna i Sverige i augusti. Det är första gången en Kia är Sveriges mest sålda bil.

I augusti levererade Kia inte mindre än 2 819 bilar i Sverige vilket är en ökning med 25 procent jämfört med samma månad i fjol, samtidigt som marknaden backade med 13,4 procent, visar de senaste registreringssiffrorna från Bil Sweden.

Marknadsandelen för Kia i Sverige i augusti uppgår till 11 procent och märket befäster därmed sin topp 3-position. Kia var det märke som registrerade flest elbilar i augusti (även juli månad), och 62 procent av försäljningen var laddbara bilar, att jämföra med 29 procents andel för totalmarknaden.

För första gången är en Kia den populäraste bilmodellen i Sverige. Crossovern Kia Niro blev mest sålda personbilen i Sverige i augusti.

– Vårt heltäckande modellutbud symboliseras på många sätt av Kia Niro som erbjuds som hybrid, plug-in hybrid och elbil och som med sin mångsidighet passar många svenskars vardagliga bilbehov. Vi är otroligt stolta över att Kia Niro är Sveriges populäraste bil och att även Kia Ceed, som också erbjuds som plug-in hybrid, är med på topplistan, säger Peter Himmer, vd Kia Motors Sweden.

Det är framförallt efterfrågan och leveranserna på de laddbara modellerna som driver den ökade registreringstakten för Kia. Under hösten blir nya fyrhjulsdrivna och sjusitsiga suven Kia Sorento Plug-In Hybrid beställningsbar, och de första leveranserna sker i början av nästa år.

– Vår ”elfarenhet” med ett stort utbud av laddbara bilar och våra återförsäljares höga servicenivå bidrar till den goda försäljningsutvecklingen samt att Kia kan fortsätta växa i Sverige, säger Peter Himmer, vd Kia Motors Sweden.