Infrastruktur

Svenska mjukvaruutvecklare bakom marknadens första delningsapp för elbilsladdning

På eCar Expo 2019 lanserar DEFA den nya laddnings- och betalappen CloudCharge. Genom att samla all information om laddning på ett ställe gör lösningen vardagen enklare för elbilsförare. Privatpersoner och företag kan låta sina laddare bli tillgängliga för andra – ett första steg mot elbilarnas Airbnb.

Privatpersoner kan enkelt dela laddare med vänner och familj, få full kontroll över laddstationen eRange IQ och översikt över energiförbrukningen. CloudCharge rekommenderar också en optimal laddlösning för din bil och din körväg, och gör det enkelt att snabbt navigera till en laddstation på eller i närheten av din destination. DEFA driver idag Skandinaviens snabbast växande nätverk av destinationsladdare.

Möjligheter för anläggningsägare

CloudCharge ger även många möjligheter för anläggningsägare. Sedan tidigare är CloudCharge marknadens ledande system för laddanläggningar för bostadsrätter, affärsverksamheter och allmänna parkeringar och har över 13 000 anslutna laddpunkter. Fler och fler anläggningsägare låter sina anläggningar bli tillgängliga för allmänheten mot betalning, vilket ger dem en ny inkomstkälla.

   ‘Vi vill erbjuda fler fördelar till anläggnings- och laddstationsägare, samt till alla som använder den nya tjänsten. Med CloudCharge-appen och systemet bakom gör vi det lättare att hitta rätt laddare till din bil och få mer tillbaka på din laddanläggning. Delning kombinerat med kontroll är framtiden för alla som äger laddstationer’, säger Björn Öhnell, Produktchef CloudCharge.

DEFA:s nya CloudCharge-app har utvecklats av CloudCharge-teamet i Göteborg. DEFA satsar på Göteborg eftersom regionen är ett centrum för innovation och expertis inom utveckling av teknik, tjänster och e-mobilitet. Göteborgsteamet fortsätter att bygga upp en spjutspets inom digital serviceutveckling i samarbete med den breda laddkompetensen som DEFA har i Norden.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.