Provkörning av Nissan Leaf Nismo RC

Provkörning av Nissan Leaf Nismo RC

Världens kanske minst sportiga bil har blivit transformerad till en stenhård racingbil. Nissan Leaf Nismo RC är byggd i kolfiber, har dubbla elmotorer och producerar 640 Nm. Sex prototyper är byggda, häng med när vi provkör en av dem!

Att höra Nissan Leaf och racingbil i samma mening är något som får de flesta att rygga tillbaka med en skeptisk min. Och jag ska inte ljuga, när jag fick förfrågan att ­provköra Nissan Leaf Nismo RC på racingbanan Ricardo Tormo strax utanför Valencia fick jag just en sådan. En min som snabbt ­ändrades till gapande förvåning när jag såg bilder på ­skapelsen, och än mer nu när jag står öga mot öga med Nissan Leafs otämjda syskon.

Läs vidare hela artikeln här... (Öppnas i nytt fönster)

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.