Provkörning av Nissan Leaf Nismo RC
Elbilar

Provkörning av Nissan Leaf Nismo RC

Världens kanske minst sportiga bil har blivit transformerad till en stenhård racingbil. Nissan Leaf Nismo RC är byggd i kolfiber, har dubbla elmotorer och producerar 640 Nm. Sex prototyper är byggda, häng med när vi provkör en av dem!

Att höra Nissan Leaf och racingbil i samma mening är något som får de flesta att rygga tillbaka med en skeptisk min. Och jag ska inte ljuga, när jag fick förfrågan att ­provköra Nissan Leaf Nismo RC på racingbanan Ricardo Tormo strax utanför Valencia fick jag just en sådan. En min som snabbt ­ändrades till gapande förvåning när jag såg bilder på ­skapelsen, och än mer nu när jag står öga mot öga med Nissan Leafs otämjda syskon.

Läs vidare hela artikeln här... (Öppnas i nytt fönster)

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.