Elbilar

Premiär för nya Renault Zoe på elbilsmässan

Redan 2016, när eCarExpo för första gången arrangerades, var Renault med och visade upp sina elbilar; ZOE och Kangoo ZE för elbilsintresserade. Sedan dess har bägge modellerna uppgraderats med ny teknik och längre räckvidd.

Renault ZOE, som lanserades i Sverige 2012 och som sedan dess har sålts i över 5 500 exemplar, är tredje generationen av modellen. Sju år efter lanseringen av Europas mest sålda elbil tar ZOE nästa kliv i elbilsutvecklingen. Redan från instegsnivån är modellen fullmatad med den senaste tekniken och har kvar sitt attraktiva pris. Som pionjärer och ledare inom elektrisk mobilitet i Europa har Renault omatchad erfarenhet och kunskap om den snabbt växande elbilsmarknaden. Nya ZOE är beviset på denna expertis.

Räckvidden har utökats tack vare 52 kWh batteriet och möjliggör 385 km enligt WLTP. Nya ZOE introduceras också med snabbladdning med likström (50 kW) som tillval. Det innebär upp till 150 km räckvidd på 30 minuter. Det gör Nya ZOE till den mest mångsidiga elbilen på marknaden och den enda kostnadseffektiva elbilen som erbjuder både AC-laddning upp till 22 kW och DC-laddning upp till 50 kW. ZOE’s el-arkitektur har omarbetats helt för att rymma den digitala instrumentpanelen samt flera avancerade förarassistentsystem (ADAS) och nytt körläge för effektiv motorbromsning samt AEBS nödbromsningssystem som introduceras senare i vår. Nya ZOE är utrustad med Renault EASY CONNECT: föruppvärmning, programmering av laddning etc. via EASY LINK (i bilen) eller via MY RENAULT appen (utanför bilen).

Med 200 000 ZOE som rullat av bandet i fabriken utanför Paris nyligen är modellen den mest sålda i Europa. I Sverige ligger Renault ZOE på en andraplats försäljningsmässigt för elbilar och är en av de mest sålda till stat/kommun och landsting. Mer än 1000 ZOE rullar på vägarna i Norden i olika bildelningspooler, (Green Mobility, Aimo).

Under 2020 kommer Renault ha 7 elektrifierade bilmodeller på marknaden i Sverige: Twizy, ZOE, Kangoo ZE, Master ZE, Clio E-Tech (hybrid), Captur E-Tech (plug in) och Megane E-Tech (plug in)

Välkommen till Renaults monter på eCarExpo 2019 på Svenska Mässan i Göteborg 29/11-1/12.Här finns förutom Nya ZOE också Kangoo ZE och Twizy att titta närmare på. Passa på att provköra Nya ZOE.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.