Elbilar

OKQ8 köper elbilspoolen Move Abouts verksamhet i Sverige

I en nyligen genomförd affär har OKQ8 köpt upp Move Abouts bilpoolverksamhet i Sverige. Genom detta förvärv utökar OKQ8 sin närvaro inom sektorn för delad mobilitet med Move Abouts befintliga nätverk av bilpooler som omfattar 120 platser över 30 orter i landet.

– Köpet av Move Abouts verksamhet i Sverige är en strategiskt viktig affär i linje med vår övertygelse om att vara en del av omställningen och att bidra till en ökad hållbar mobilitet i samhället. Att kunna erbjuda lättillgängliga mobilitetstjänster till företag, kunder och medlemmar har varit vårt fokus under en längre tid. Därför känns det fantastiskt att genom förvärvet kunna erbjuda bilpooler på över 120 platser i Sverige, säger Petra Edlund, Head of Mobility, på OKQ8.

Denna utveckling belyser en växande trend mot delad användning av transportmedel där en privatägd bil typiskt sett står stilla cirka 95 procent av sin livstid. Genom att integrera Move Abouts bilpooler i sitt utbud adresserar OKQ8 denna ineffektivitet och erbjuder en lösning som kan bidra till minskad trängsel och lägre miljöpåverkan, särskilt i stadsområden.

– Move About har sedan starten 2007 haft fokus på hållbar utveckling och blivit ledande inom elbilspooler och optimering av fordonsflottor. Med OKQ8 som ny ägare av verksamheten så ser vi att affären kommer att kunna fortsätta växa och vidareutvecklas långsiktigt. Våra kunder kommer att få en ökad flexibilitet då hyrbilar och bilpooler kompletterar varandra och OKQ8 stationsnätverk ger en bra service. Det känns bra att ha hittat en ny ägare som delar vår vision om att bidra till en hållbar mobilitet genom ökad delning, säger Olof Jonasson, VD Move About Group.

Bilpoolerna som nu övergår till OKQ8:s regi kommer främst att bestå av elbilar, även om det även finns alternativ för hybrider. Denna sammansättning speglar en ökad efterfrågan på miljövänligare transportalternativ.

Användarna av dessa bilpooler kan fortsätta att boka och låsa upp fordonen via Move Abouts existerande app vilket förespeglar en sömlös övergång för befintliga kunder.

Med detta förvärv stärker OKQ8 sin position på den svenska marknaden för hållbar mobilitet. Förvärvet av Move Abouts verksamhet är inte bara en expansion av OKQ8:s tjänsteutbud utan också ett steg mot en bredare tillgänglighet av miljövänliga transportalternativ för allmänheten.

Det återstår att se hur detta förvärv kommer att påverka den svenska marknaden för delade transportmedel och vilken roll OKQ8 kommer att spela i den fortsatta utvecklingen mot en mer hållbar mobilitet i Sverige.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.