Infrastruktur

OKQ8 inviger ny toppmodern station vid Bromma flygplats

OKQ8 öppnar en ny station vid Bromma flygplats, norr om Stockholm. Denna station introducerar ett nytt koncept med fokus på elbilar och hållbarhet. Med en omfattande laddningskapacitet, en modern biltvätt och grönytor som bidrar till biologisk mångfald är stationen unik i sitt slag.

– Vi är otroligt stolta över att vi nu äntligen har öppnat vår första station i det nya konceptet, en anläggning för den moderna och medvetna bilföraren. Läget vid Bromma flygplats gör stationen till en viktig knutpunkt för både resande till och från flygplatsen, samt även för alla taxibilar. Men också för de många boende i området, blir vår station ett bra tillskott, inte minst för alla elbilsförare, säger Karin Eriksson, vd på OKQ8.

Stockholms län har den högsta andelen elbilar i Sverige, med 4,9 procent av alla bilar som drivs på el. I Stockholms kommun, där Bromma flygplats är belägen, ligger andelen på 4,3 procent. För att möta det ökande behovet av laddningsstationer har den nya OKQ8-stationen utrustats med 20 laddare på 22 kWh för distansladdning och tre supersnabbladdare på 150 kWh.

Stationen har en modern design både invändigt och utvändigt. Den automatiska tunneltvätten är en av de mest avancerade i Stockholm och är utrustad med ett biologiskt reningsverk som renar 100 procent av vattnet och återvinner 95 procent. Med kapacitet att tvätta upp till 120 bilar per timme minimeras väntetiderna, även vid hög trafik.

OKQ8 erbjuder ett brett utbud av mobilitetstjänster vid den nya stationen. Här kan kunder hyra bilar, lastbilar, minibussar och släp, både för kortare och längre perioder. Detta gör stationen till en central punkt för både privatpersoner och företag som behöver flexibla transportlösningar.

– Det var ett par år sedan vi öppnade en helt ny station i Sverige så det känns fantastiskt roligt att få vara med om detta. OKQ8 Bromma Flygplats blir vår modernaste station hittills både på insidan och utsidan och jag hoppas att vi blir ett givet stopp för alla förbipasserande så att de får möjlighet att uppleva vår goda service och breda utbud av allt från mat till torkarblad, säger Peter Jansson, Head of Retail Manned på OKQ8.

Butiken på OKQ8 Bromma flygplats har inretts med det senaste konceptet inom design och funktion. Här finns en stor lounge med upp till 50 sittplatser där kunder kan koppla av. Dessutom erbjuds en mängd mat- och dryckesalternativ, inklusive nygräddade bullar, smörgåsar, pizza, sallader och svalkande drycker. Stationen har även ett Starbuckskoncept med ett brett utbud av kaffe och iskaffe.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.