Eldrivna arbetsfordon

Nya Opel Vivaro-e – Opels första helt elektriska transportbil

Elektrisk räckvidd: Upp till 330 kilometer.
Kraftfull: 110 kW (136 hk) och 260 Nm vridmoment.
Smidig: Se status eller tidsinställ laddning genom appen MyOpel.
Säkerhet för proffs: förarassistanssystem för säkerhet i toppklass.


Opel Vivaro-e är den första fullt elektriska transportbilen som presenteras av Opel och den anländer till en marknad som allt mer efterfrågar utsläppsfria transporter och tjänster. Nya Opel Vivaro-e är tillgänglig i tre längder, i flera olika utföranden och erbjuder professionella användare utsläppsfria transporter utan några kompromisser. 

Upp till 330 kilometers elektrisk räckvidd

Nya Opel Vivaro-e erbjuds med olika två batteri-paket, där den större versionen har ett 75 kWh batteri och en elektrisk räckvidd på upp till 330 kilometer (WLTP). Detta kompletteras av en mindre version med ett 50 kWh batteri och en räckvidd på 230 kilometer (WLTP). Batterierna förvaras under lastutrymmet, vilket gör att nya Opel Vivaro-e har ett rymligt lastutrymme utan några onödiga kompromisser. Dessutom bidrar batteriernas placering till en lägre tyngdpunkt och därmed en bättre körupplevelse. 

Med en elektrisk drivlina på 100 kW (136 hk) och ett vridmoment på 260 Nm är nya Opel Vivaro-e i framkant för elektriska transportbilar när det kommer till prestanda. Ett sofistikerat bromssystem återvinner dessutom den energi som uppstår i samband med både acceleration och inbromsning, vilket ökar modellens effektivitet ytterligare. 

Nya Opel Vivaro-e erbjuder en 11 kW-trefasladdare eller en 7,4 kW enfasladdare, kan snabbladdas till 80 procent av batterikapaciteten på 30 minuter och har en batterigaranti på 8 år/160 000 kilometer. 

Genom MyOpel-appen kan du dessutom ställa in när på dygnet du vill ladda din nya Opel Vivaro-e och följa status på laddningen. Allt för att göra användningen av transportbilen så smidig och kostnadseffektiv som möjligt. 

Flexibilitet i fokus

Opel har skräddarsytt nya Opel Vivaro-e för att erbjuda lösningar till så många kunder som möjligt. Därför kommer Opels nya transportbil i tre längder, med massor av ombyggnadsmöjligheter och stor flexibilitet. Den kompakta 4,6-metersversionen av nya Opel Vivaro-e erbjuder exempelvis en vändcirkel på dryga 11 meter, vilket gör den väldigt smidig i trängre utrymmen. Lastutrymmet är trots detta på rymliga 4,6 m³ och ökar till 5,1 m³ om man använder FlexCargo-genomlastningen på passagerarsidan, vilket även möjliggör transporter av föremål som är upp till 3,32 meter långa. 

Nya Opel Vivaro-e kommer även i en version på 4,95 meter och en större version på 5,3 meter och har då ett lastutrymme på 5,8 m³ respektive 6,6 m³. Dessa versioner tillåter transport av föremål som är upp till 3,67 meter respektive hela 4,02 meter.

Teknik och säkerhetssystem i framkant

Nya Opel Vivaro-e erbjuder ett stort utbud av säkerhet- och förarassistanssystem. Bland annat finns det en head up-display, filhållningsassistent, utökad skyltavläsning, trötthetsvarnare, semi-adaptiv farthållare, kollisionsvarnare och Automatic Emergency Braking. 

Givetvis har nya Opel Vivaro-e Apple CarPlay och Android Auto. Dessutom erbjuder Opels nykomling 3D-navigation.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.