Övriga elfordon

Nya eldrivna åkgräsklippare från Cub Cadet

Cub Cadets serie med åkgräsklippare har uppgraderats med en kraftfull ny maskin inför sommarsäsongen 2020. LR2 ES76 mini-rider och XT2e åk-gräsklippare är de två modellerna som kommer att leda utvecklingen framåt när det gäller hållbarhet, de har en innovativ elektrisk drivenhet som kommer att ta varje produkt till en ny nivå. De nya elektriska modellerna drivs av kraftfulla litiumjonbatterier som kan laddas fulla på bara fyra timmar. Förutom att de är miljövänliga är deras moderna elmotorer snälla mot öronen och sparar pengar genom att minimera driftskostnaderna. De har också massor av imponerande bekväma funktioner, som mycket starka LED-strålkastare, elektronisk hastighetsreglering, Revtek TM-teknik, en säker returfunktion, möjlighet att ändra inställningarna för klipphöjden och den minsta svängradien på marknaden (17 cm) tack vare TIGHT TURN X-TREME-teknik.

Hållbar men ändå kraftfull

LR2 ES76 mini-rider kommer att komplettera den kompakta LR-serien sommaren 2020. Denna nya modell kommer att drivas av ett 56V litiumjon-batteri. Den generösa klippbredden på 76 cm och körtiden på upp till 60 minuter gör det möjligt att klippa en mycket stor gräsmatta på rekordtid.

Cub Cadets flaggskeppsprodukter i XT-serien med åk-gräsklippare får också en elektrisk uppgradering. Kraftfulla avancerade elmotorer är kraften bakom den nya XT2 ES107-modellen. Den drivs av ett 56 V litiumjonbatteri, och är lika kraftfull som de bensindrivna alternativen och dess prestanda är lika imponerande.

Med en körtid på upp till 90 minuter (beroende på gräs och markförhållanden) och en skärbredd på 107 cm kan det elektriska tillskottet till XT-serien användas för att klippa stora gräsmattor utan problem. XT2 ES107 levereras med sidoutkast och mulchingplugg. Allt för att användaren själv ska kunna välja klippsystem utifrån gräsmattans behov.

Klipp med kraft och skydda miljön

– Lanseringen av de elektriska klipparna från Cub Cadet är en milstolpe i vårt produktutvecklingsarbete och årets produkthöjdpunkt, berättar Christopher Dunström, försäljningschef, Cub Cadet, Sverige och Norge. Vi är stolta över att ta vår portfölj till nästa nivå när det gäller hållbarhet genom att lägga till dessa nya elektriska modeller och vidareutveckla Cub Cadet som ett banbrytande varumärke, exklusivt för fackhandeln.

Att vara redo för framtiden med noll utsläpp är goda nyheter för miljön och grannarna. Trots allt är de utsläppsfria LR2 ES76- och XT2 ES107-modellerna trevliga och tysta när de används. Det innebär att klippning kan tas om hand när som helst på dygnet – även i bullerkänsliga områden.

Lätt att använda och laddas på bara fyra timmar

Den avancerade batteritekniken som används i Cub Cadets elektriska modeller garanterar att den kan användas under lång tid. Dessutom kommer prestandan inte att drabbas när batterinivåerna minskar. SAFE-return-funktionen stänger av gräsklipparen automatiskt när batterinivån sjunker till 10 % så att det alltid finns tillräckligt med ström för att köra tillbaka till laddningsstationen. Litiumjonbatterierna kan laddas helt och är redo att användas igen inom fyra timmar – tre gånger snabbare än liknande batterier.

En annan fördel är att elektriska gräsklippare kan användas året runt tack vare sina elektriska motorer. Dessutom innehåller dessa motorer inga slitdelar som behöver bytas ut som tändstift, bränslefilter och remmar. De är extremt hållbara, enkla att underhålla och kräver inte mycket underhåll. Eftersom de elektriska gräsklipparna inte behöver bensin eller olja sjunker även driftskostnaderna.

Pris och tillgänglighet

De nya elektriska modellerna LR2 ES76 och XT2 ES107 från Cub Cadet släpps i tid för sommarsäsongen 2020 och finns tillgängliga till ett introduktionserbjudande från 54 495:- (LR2 ES76) (XT2 ES107 74 900) inkl. moms

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.