Elbilar

Jaguar I-PACE nu i limited edition

Jaguar lanserar nu en tidsbegränsad 320 hk-version av helt eldrivna I-PACE. En instegsmodell med attraktivt pris som har samma fantastiska design och oslagbara köregenskaper som grundbilen – det enda som ändrats är antalet hästkrafter.

Som ett av få europeiska länder har Sverige fått tillstånd att sälja en speciell limited edition av Jaguars prisvinnande elbil Jaguar I-PACE. Den nya versionen heter I-PACE 320 S Limited Edition, och som namnet indikerar är antalet hästkrafter i bilen nu 320 mot grundversionens 400 hk.

“Vi är mycket glada över att ha valts ut som ett av de länder där nya Jaguar I-PACE 320 Limited Edition kommer att säljas. Det är ett unikt och tidsbegränsat erbjudande till de svenska kunderna – en elbil i premiumklass med fantastisk design och sportiga köregenskaper – för de flesta räcker 320 hk. Jag är säker på att den kommer att attrahera nya kunder, säger Jakob Månsson, produktchef på Jaguar Land Rover i Sverige

Kampanjbilen Jaguar I-PACE Limited Edition kostar från 799 900 kr och är fullmatad med utrustning såsom: LED-strålkastare, 20-tumsfälgar, eldriven baklucka, trådlös mobilladdning, tonade fönsterrutor, uppvärmd ratt och framruta. Förutom antalet hästkrafter är den nya modellen identisk med I-PACE 400EV Model Year 21. Det enda som påverkas är toppfart, vridmoment och acceleration.

I I-PACE Limited Edition är toppfarten 180 km/h – accelerationen från 0-100 km/h ökar från 4,8 till 6,4 sekunder och vridmomentet sjunker från 696 Nm till 500 Nm. Med andra ord finns det inte mycket att sakna. När det gäller räckvidden är den identisk. Upp till 470 km på en laddning.

Modellen lanseras med en 11 kW-laddare som standard i bilen. Vilket innebär möjlighet till trefasladdning och därmed markant snabbare laddning hemma.

Vid anslutning till en väggmonterad box på 11 kW nås en räckvidd på 53 kilometer* (WLTP) i timmen, och en full laddning från helt urladdat tillstånd tar nu endast 8,6 timmar – perfekt för laddning hemma över natten.

För den som är i farten och har tillgång till publik DC-laddning – ger en laddare på 50 kW upp till 63 kilometer på 15 minuter, medan en laddare på 100 kW ger upp till 127 kilometer inom samma tidsrymd.

Revolutionerande infotainmentsystem

Jaguar I-PACE är den första Jaguar-modellen som är utrustad med det nya Pivi Pro-infotainmentsystemet. Pivi Pro är lika intuitivt att använda som en smartphone. Systemet är snabbt och responsivt med förbättrad elbilsnavigation, som kan visa dig tillgängliga och upptagna laddningsstationer i närheten , vad en laddning kostar på de olika laddningsstationerna och hur lång tid laddningen tar. Den virtuella HD-instrumentgruppen på 12,3 tum, pekskärmarna** på 10 tum upptill och 5 nedtill samt de multifunktionella reglagen erbjuder fräsch, ren och modern grafik för en intuitiv användarupplevelse.

Den nya menystrukturen gör det enkelt att navigera i systemet genom att de funktioner som används regelbundet kan nås via startskärmen med ett enkelt klick. Det nydesignade navigationssystemet halverar antalet steg som krävs för att ställa in en destination. Det minimerar förarens distraktion som nu kan zooma ut och in på kartan med fingerrörelser på samma sätt som på en smartphone.

I-PACE har även en trådlös laddare till enheter (extrautrustning) under den “svävande” mittkonsolen. Den trådlösa laddningen innefattar också signalförstärkning, vilket säkerställer att enhetens signal förblir stark under längre tid.Ett Smartphone-paket med Apple CarPlay® är standardutrustning, vilket också gäller Bluetooth-tekniken som kan parkoppla två telefoner samtidigt så att du alltid har säker uppkoppling. Smartphone-paketet omfattar också Android Auto™ och Baidu CarLife som standardutrustning beroende på användning på de enskilda marknaderna.

3D-kamera och ClearSight-backspegel

Jaguar I-PACE kan också utrustas med bland annat ClearSight-backspegel och 3D-surroundkamera. 

I kupén erbjuder ClearSight-backspegeln en obehindrad vy över vägen bakom bilen, även om tre personer sitter i baksätet eller bagageutrymmet på 656 liter är fullastat upp till taket.

ClearSight använder en bakåtvänd vidvinkelkamera med anslutning till en högupplöst skärm som är inbyggd i den ramlösa backspegeln i glas. En liten omkopplare på backspegeln ger föraren möjlighet att obesvärat växla mellan backspegelns standardvisning och kamerans bildvisning.

Den högupplösta kameran är integrerad i den takmonterade antennmodulen och fungerar under alla förhållanden. En skyddande kant samt vattenavvisande beläggning hjälper till skydda kameralinsen mot vatten och säkerställer att den alltid är ren.

Frisk luft till alla

Alla personer i bilen kan njuta av den optimerade klimatanläggningen som säkerställer energieffektiv uppvärmning eller kylning i upp till fyra zoner oberoende av varandra. Jonisering av kupéluften är konstruerat för att avlägsna allergener och systemet omfattar nu även ett filtreringssystem som fångar upp ultrafina partiklar – bland annat skadliga PM2,5-partiklar – för passagerarnas hälsa och ökade välbefinnande i bilen.En viktig fördel med det nya filtreringssystemet är kundernas möjlighet att använda systemet i I-PACE till förklimatisering (som optimerar batteritemperaturen) för att rena kupén från allergener och ultrafina partiklar innan körningen börjar och medan bilen fortfarande laddas.

Läckra detaljer

Jaguar I-PACE är i sig en sportig bil att se på, men nu tillkommer fler detaljer som gör bilen ännu “vassare”. Nya lyxbetonade Bright Pack (extrautrustning) kompletterar den nya kanten på kylargrillen i Atlas Grey och kan fås till alla modeller i I-PACE serien. Bright Pack framhäver I-PACE fantastiska design med en exklusiv kylargrillsinfattning i krom, sidospegelskåpor i Atlas Grey, lister kring rutorna i Satin Chrome och bakre diffuser i Atlas Grey. Moderna Black Pack (extrautrustning) är optimerat med detaljer i Gloss Black på emblemen baktill.

Uppdaterade exteriörfärger omfattar nu även Caldera Red, Portofino Blue och Eiger Grey. Man kan också välja mellan olika typer av fälgar och för första gången erbjuds nu en ny 19-tums fälgdesign till I-PACE som ersätter 18-tumsfälgar som standardutrustning på S-modeller i utvalda länder.

Jaguar I-PACE 320 S Limited Edition: Kort och gott

  • Helt eldrivna I-PACE prestanda-SUV: Räckvidd upp till 470 km. 0–100 km/h – 6,4 sek. Vridmoment 500 Nm.
  • Pris från 799 900 kr.
  • Trefasladdning och ännu mer förarfokuserad teknik
  • Pivi Pro infotainmentsystem: lika snabbt och enkelt att använda som din smartphone, med självlärande navigation som visar dig närmaste tillgängliga laddningsstation, priset för laddningen samt hur lång tid laddningen förväntas ta.
  • Snabbare laddning hemma: En väggmonterad box på 11 kW (växelström) hemma kan ge en räckvidd på 53 kilometer (WLTP) för kunder med elleverantörer som erbjuder trefasladdning
  • Enastående prestanda och räckvidd: Acceleration från 0–100 km/h på endast 6,4 sekunder och en räckvidd på upp till 470 kilometer (WLTP)
  • Optimerade uppkopplingsmöjligheter: Trådlös laddning, Spotify och Bluetooth till två telefoner samtidigt
  • Teknik med fokus på säkerhet: En ny 3D-surroundkamera och ClearSight-backspegel säkerställer obehindrad sikt
  • Ökat välbefinnande för passagerarna: Jonisering av kupéluften med PM2,5-filtrering fångar upp ultrafina partiklar och allergener. I-PACE kan filtrera kupéluften medan den laddas inför en körtur

* Räckvidd tillagd per timme/varje kvart avser WLTP-räckvidd

** Nedre pekskärmen är extrautrustning på ”S”-modellen och standardutrustning på alla andra modeller.

*** Det är inte längre nödvändigt att upprätta extra avtal eller SIM-kort så länge du har ett giltigt abonnemang på Navigation Pack (ingår i första garantiperioden).

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.