Grön teknik – Avdrag för dig som installerar laddbox

Oavsett om du äger en elbil eller en laddhybrid är en laddbox något du kommer vara i stort behov av. Med en laddbox gör du det möjligt för dig själv att tanka bilen när helst du behöver. Du slipper leta rätt på en laddstation som kostar dyra pengar och kan dessutom använda dig av avdraget för grön teknik.

Avdrag för grön teknik är ett skatteavdrag som du kan använda dig av för att sänka dina kostnader i samband med att du installerar en laddbox i ditt hem. Det spelar ingen roll om du väljer att ha laddboxen på husväggen eller om du föredrar att ha den på en laddstolpe. Avdraget tilldelas dig i samband med att du gör ditt köp och fungerar likt det traditionella ROT-avdraget. Det maximala beloppet du kan använda dig av ligger på 100 000 kronor och delas ut årligen i Sverige.

Vad krävs för att kunna använda grönt avdrag?

För att du ska få rätt att använda dig av skatteavdraget måste du först se till att uppfylla några kriterier. Till att börja med gäller det att du köper en laddbox som ska användas till privat bruk. Det spelar ingen roll vilken tillverkare som laddboxen kommer från eller om det är en 1-fas eller 3-fas. I samband med att du köper laddbox kommer du även att behöva beställa installation från samma företag i fråga. Avdrag för grön teknik gäller således bara ut om du köper laddbox och installation från samma firma.

Hur mycket rabatt ger avdraget?

Det gröna avdraget ger dig en sammanlagd reducering på 50% av den totala kostnaden till ett maxbelopp på 100 000 kronor. Om du köper en laddbox och en installation för 20 000 kronor kommer du således endast att betala 10 000 kronor. Det är företaget i fråga som kommer att sköta hela ansökan åt dig. När installationen är slutförd får du en faktura som är reducerad och klar.

Läs mer på Skatteverkets hemsida: https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik.4.676f4884175c97df4192860.html


Artikeln är framtagen i samarbete med laddboxbolaget.se

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.