Övriga elfordon

Foodora börjar leverera dagligvaror med eldrivna scooters

Foodora som erbjuder hemleveranser av restaurangmat, ingår ett samarbete med Voi Technology i Stockholm, Göteborg och Malmö. Kunder får möjlighet att exempelvis beställa blommor och dagligvaror samt få dessa snabbt levererade med hjälp av eldrivna scooters samma dag.

Behovet av snabba tjänster för hemleverans ökar i hela landet och foodoras plattform växer med nya restauranger och butiker. För att optimera snabba, hållbara och säkra leveranser testar foodora löpande olika tjänster och fordon som de anställda kan använda sig av.

De anställda på foodora som levererar från butik till kund, kommer nu få tillgång till tusentals elsparkcyklar via Vois företagsplattform Voi for Business. De första sju dagarnas kostnad står foodora för. Om budet vill fortsätta leverera med sitt vanliga fordon, såsom cykel, bestämmer den enskilde anställde, men har fortsatt möjlighet att under sina arbetspass kunna välja en eldriven scooter från Voi.

– Svenskarnas digitala vanor återspeglas i ökat användandet av foodora och de vill att leveransen ska gå snabbt. Efter vår pilottest som vi genomfört med Voi Technology kunde vi se att leveranserna utfördes snabbare, vilket gynnar våra anställda bud, då de får provision utöver sin timlön vid varje utförd leverans, säger Hans Skruvfors, vd foodora Sverige.

– Vi är mycket stolta över samarbetet med foodora. Oavsett om det handlar om att spara tid, pengar eller minska sitt klimatavtryck – så kan arbetsgivare enkelt ge sina anställda möjligheten att välja Voi via vår smidiga företagsplattform. I det här fallet är erbjudandet dessutom väldigt förmånligt för de anställda som arbetar med provision och kan hinna med fler leveranser på kortare tid, säger Kristina Hunter Nilsson, kommunikationschef på Voi Technology.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.