Elektrifierad bildelningstjänst i Västerås ska minska utsläppen

I samband med att restriktionerna lättar och fler återgår till sina arbetsplatser lanserar nu den svenska bildelningsplattformen Elbilio tillsammans med BMW Sverige en elektrifierad bildelningstjänst i Västerås, för att minska utsläppen i staden. Det är i Klöverns lokaler i centrala Västerås som cirka 2 000 personer kommer ha tillgång till de elektrifierade BMW-bilarna.

I Västerås stad står transportsektorn för en femtedel av de totala koldioxidutsläppen, och är den enda sektorn där utsläppen ökar. Samtidigt menar staden att transportsektorn också är den svåraste att hitta alternativ till fossila bränslen. Nu får staden en ny elektrifierade bildelningspool, som ska bidra till minskade utsläpp. Det är bildelningstjänsten Elbilio som tillsammans med BMW öppnar en elbilspool i Klöverns fastighet på Skomakargatan 2, som ska bidra till att 2000 personer minskar sina utsläpp. Elbilio står för plattformen och BMW för mobiliteten i form av den populära elbilen BMW i3.

– Vi vill kunna bidra till en positiv stadsutveckling i Västerås. Elbilspoolen blir ett sätt att minska utsläppen i staden, samtidigt som vi underlättar för våra hyresgäster genom denna innovativa hållbarhetslösning, säger Gustaf Åman, Kommersiell Fastighetsförvaltare på Klövern i Västerås.

I Sverige finns det över 4 600 000 personbilar. Hundratusentals av dessa står i snitt parkerade 23 timmar om dygnet. Samtidigt vill fler enkelt kunna använda en bil när de väl behöver den, för att minska både sina kostnader och miljöpåverkan.

– Om vi ska klara klimatomställningen måste vi göra mer än att elektrifiera bilar. Vi måste också förändra sättet att äga och bruka en bil. Vårt samarbete med Elbilio är ett praktexempel på detta. Det handlar om att ta ansvar från produktion och leverans, till användarfas och återbruk, säger Carl Lindwall, specialist på e-mobility hos BMW Sverige.

Samma hållbara vision delas av den svenska bildelningsplattformen Elbilio, som möjliggör för kommuner, företag, föreningar och fastighetsägare att starta upp egna elektrifierade fordonspooler. Via sin bildelningstjänst skapar Elbilio en framtid där elbilar blir mer tillgängliga, ekonomiska och mer miljövänliga – och allt styrs enkelt via en mobilapplikation.

– BMW i3 lämpar sig väldigt bra som fordon i vår plattform och är populär bland våra användare. Dessutom är dess kompakta design och effektiva battericellsteknik perfekt för stadskörning. Det känns därför riktigt bra att vi kan erbjuda just denna bilmodell när våra smarta bilpooler kommer till Västerås, säger Jesper Lönnqvist, medgrundare av Elbilio.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.