Eldrivna arbetsfordon

Eldrivna kylfordon för fossilfria livsmedelsleveranser i stadsmiljö

De senaste åren har hemleveranser av livsmedel haft en stark tillväxt i storstadsregionerna där fler beställer matkassar via nätet och utbudet av leverantörer växer. Livsmedel är den del av detaljhandeln som har högst tillväxt inom e-handeln enligt Konkurrensverkets rapport från 2016.

I linje med de ökande hemleveranserna lanserar nu E-TRON två helt eldrivna kylfordon, PRO Litium 3800C och Addax MT, lämpade för dörr till dörr leveranser av kylvaror i stadsmiljö där framkomligheten inte alltid lämpar sig för större fordon.

– Tack vare storstädernas ambitiösa klimatmål ihop med växande kundförfrågningar bestämde vi oss för, ihop med våra fordonstillverkare, att satsa extra på detta område. Fler och fler citykärnor har siktet inställda på att bli helt fossilfria och livsmedelsleveranserna ökar i dessa områden, så vi känner att det både ligger rätt i tiden och finns en marknad.

– Båda våra fordon är så pass smala och smidiga att de med lätthet kan ta sig fram på mindre gator och trängre gränder vilket gör att leveranserna kan ske både smidigare och närmre kunderna, säger Henrik Gunnarsson som är försäljningschef på E-TRON AB.

Modellerna

PRO Litium 3800C

PRO Litium 3800C tillverkas i Spanien och är ett smalare fordon av Van-typ som erbjuder hög framkomlighet och marknadens bästa svängradie inom fordonskategorien. Fordonets bredd är endast ca. 1,30 m och det integrerade skåpet på ca 3 m³ är utrustat med ett Thermo King kylaggregat. Riktpriset ligger på ca. 395.000 kr exkl. moms i grundutförande.

Fordonet är helt byggd i aluminium/rostfritt stål och med standardiserade bilkomponenter. Strömförsörjningen sker också från litiumbatterier vilket gör fordonet näst intill helt underhållsfritt. Räckvidden är upp till 100 km vid full laddning. PRO Litium 3800C är även utrustat med servostyrning, komfortstolar och eluppvärmd framruta för att ge en bra förarkomfort.

Addax MT

Addax MT är ett lite större kylfordon som utvecklas och tillverkas i Belgien. Modellen har en topphastighet på 70 km/h och drivs med litiumbatteri. Räckvidden är upp till 100 km vid full laddning. Bredden ligger på ca. 1,45 m vilket även ger denna modell en bra framkomlighet i stadsmiljö. Skåputrymmet är på ca. 4 m³ och är utrustat med ett Thermo King kylaggregat. Även Addax MT är utrustad med servostyrning, komfortstolar och eluppvärmd framruta. Riktpriset ligger på ca. 495.000 kr exkl. moms i grundutförande.

Mer information om fordonen finns på www.etron.se

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.