Infrastruktur

Elbil Sverige medverkar till Sveriges första enhetliga roamingnätverk för laddning av elfordon!

GreenCharge Infra​, Hubject, och Elbil Sverige, alla ledande aktörer inom elektromobilitet, lanserar nu ett svenskt roamingnätverk för laddning som skall vara öppet för alla parter och kunder. På sikt planeras det omfatta även Norden och Europa!

Dessa roamingtjänster kommer att möjliggöra en bättre kundupplevelse för alla elfordons konsumenter. Man har sedan ett tag diskuterat erbjudanden tillsammans för att expandera och öka allas medvetenhet om resor med elfordon. Detta gör det enkelt att ge bra och konkurrenskraftiga erbjudanden. Samarbetet är uppbyggt kring en verksamhet som alla tjänsteleverantörer och operatörer erbjuds att medverka i.

Det nya roamingsystemet byggt runt ett konsortibaserat företag med namnet GC-EX, som bjuder in alla tjänsteleverantörer, operatörer och ytterligare tjänster, som kartor, evenemang, paketerbjudanden etc. att gå med.

Greencharge’s The Hub tillhandahåller plattformen för att skapa en delad plånboksekonomi för alla intressenter och kunder på marknaden för elfordonsmobilitet. Det ger ökad prisöppenhet och tillgänglighet till befintlig infrastruktur och bättre täckning för alla tjänsteleverantörer som lägger till enhetlig betalningsfunktionalitet.

När hubben säkerställer de interoperabla (roaming) transaktionerna som samlade erbjudanden, ökar förhandlingar och mervärdestjänster paletten med tjänster för att tillgodose varje användares unika behov. Med en unik uppsättning API: er inbyggda för att möta alla befintliga roamingprotokoll.

CPO (ChargePoint Operator) får förbättrad användning och kontroll av utrustning.

EVSP (EV-Service Provider) får ökad kundnytta genom tillgång till mer infrastruktur. Parkeringsoperatörer är idag en del av HUB-lösningen och är igång live sedan andra kvartalet 2020.

Elfordonsföraren kan hitta mer infrastruktur med sina val av operatör.

”Jag är mycket nöjd med att Hubject och GreenCharge Infra tillsammans med Elfordon Sverige har kommit överens om att få detta projekt att hända.”

GreenCharge VD Per-Henric Fridolfsson.

GreenCharge VD Per-Henric Fridolfsson.

”Det här är väldigt spännande för Hubject att samarbeta med en så innovativ och erfaren partner” säger Christian Hahn, VD för Hubject. ”Detta gör att alla våra B2B-kunder kan öka sin aktivitet på den så viktiga skandinaviska EV-marknaden. ”Att Sveriges Konsumentorganisation för Elfordon arbetar för detta roamingsystem är väldigt viktigt för alla användare av elfordon.”

Christian Hahn, VD för Hubject

Christian Hahn, VD för Hubject

Greencharge är ett fintech-företag som utvecklar verktyg för transaktions- och betalningslösningar för parkering, laddning och mobilitetstjänster. Molnbaserad och skalbar, Greencharge erbjuder enkel åtkomst, intuitiva och säkra produkter till operatörer och tjänsteleverantörer.

Hubject förenklar laddningen av elfordon. Genom sin e-Roaming-plattform, kallad iIntercharge, ansluter eMobility-specialisten Charge Point Operators eller CPOs och eMobility Service Providers eller EMPs, vilket ger standardiserad åtkomst till laddinfrastruktur oavsett nätverk.

Med över 250 000 anslutna laddpunkter och mer än 750 B2B-partners i 43 länder och fyra kontinenter har Hubject etablerat världens största laddningsnätverk för elfordon genom att ansluta CPO-nät. Dessutom är Hubject en pålitlig konsultpartner på eMobility-marknaden och ger råd till biltillverkare, laddningsleverantörer och andra EV-relaterade företag som vill lansera eMobility-tjänster eller implementera Plug & Charge med ISO 15118. 

I huvudsak främjar Hubject eMobility och dess utveckling över hela världen. Hubject grundades 2012 och är ett joint venture för BMW Group, Bosch, Mercedes-Benz, EnBW, Enel X, Innogy, Siemens och Volkswagen Group. Hubjeks huvudkontor ligger i Berlin med dotterbolag i Los Angeles och Shanghai.

Fler partners kommer snart att lanseras inom ”Vi Laddar Sverige” ett projekt som ägs av Elfordon Sverige, en befintlig partner med GreenCharge Infra som tillkännagavs på e-Car Expo i Stockholm i februari 2020.

”I takt med att försäljningen av elfordon ökar blir laddinfrastruktur, tillgänglighet och enkelhet vid laddning allt viktigare. Vår organisation arbetar med helheten kring elfordon i samhället. säger Göran Fredriksson, kommunikationsansvarig på Elbil Sverige! Då är det väldigt viktigt med ett enhetligt roamingsystem som detta!

Göran Fredriksson, kommunikationsansvarig på Elbil Sverige

Göran Fredriksson, kommunikationsansvarig på Elbil Sverige

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.