Eldrivna arbetsfordon

Citroën presenterar uppdaterad ë-SpaceTourer

Citroën har uppdaterat sin modell ë-SpaceTourer som är planerad att lanseras i Sverige under 2024. Modellen är en så kallad MPV (flerpersonsbil) och har fått en uppfräschning i designen, är utrustad med avancerad teknik och förbättrade uppkopplingsmöjligheter.

– Citroën fortsätter att leda vägen med elektrisk komfort och det är extra tydligt med de nya passagerarmodellerna. Nya Citroën ë-SpaceTourer är en elektrisk minibuss, perfekt för transport- och taxiföretag där upp till nio personer åker med hyllad Citroën-komfort, säger Martin Ling, Brand Manager, Citroën Sverige.

Designen på Citroën ë-SpaceTourer överensstämmer med Citroëns nya designfilosofi, vilket framgår av den uppdaterade frontgrillen och de nya emblem som ingår i bilmärkets visuella identitet. Bilen kännetecknas även av nya 17-tums hjul och en ljussignatur som inkluderar vertikala och horisontella linjer, vilket bidrar till dess igenkännbara utseende.

Invändigt erbjuder Citroën ë-SpaceTourer en förarmiljö som kombinerar stil och funktionalitet, med en 10-tums pekskärm som centraliserar förarfunktionerna och infotainmentsystemet My Citroën Play. Modellen erbjuder även trådlös laddning för smartphones.

Modellen kommer i två längdalternativ, 4,98 meter och 5,33 meter, och har en höjd på 1,9 meter, vilket gör den lämplig för stadsbruk och parkeringshus. Beroende på konfiguration kan bilen rymma mellan fem och nio passagerare, och det finns även speciella “lounge-business” versioner för mer företagsinriktade behov.

Citroën ë-SpaceTourer är utrustad med elektriska skjutdörrar och en handsfree-funktion, samt möjligheten att öppna enbart fönstret i bakluckan för enklare lastning.

På den elektriska fronten drivs Citroën ë-SpaceTourer av en elmotor på 100 kW (136 hästkrafter), och erbjuder ett batteri på antingen 50 kWh eller 75 kWh. Detta ger en räckvidd på upp till 224 kilometer för det mindre batteriet och 350 kilometer för det större. Bilen kan laddas via en 11 kW-ombordladdare, och med en 11 kWh laddbox tar det cirka 4 timmar och 50 minuter respektive 7 timmar och 30 minuter att ladda det mindre respektive större batteriet. Snabbladdning vid offentliga laddstationer är också möjlig.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.