Eldrivna arbetsfordon

AT&T ska börja köra med Rivians eldrivna transportbilar

Fordonstillverkaren Rivian och telekommunikationsföretag AT&T har just meddelat ett nytt samarbete. AT&T ska köpa eldrivna transportbilar från Rivian och startar ett pilotprogram för att minska utsläpp från transporter. AT&T planerar att lägga till Rivians skåpbilar och R1-fordon i sin flotta från början av 2024. De vill se hur dessa bilar kan göra det säkrare att köra, spara pengar och minska utsläppen av koldioxid.

AT&Ts bilar är viktiga för att hålla kunderna uppkopplade. Genom att testa Rivians elbilar hoppas AT&T hitta nya sätt att använda elbilar. Målet är att bli ett koldioxidneutralt företag till 2035.

AT&T har tidigare jobbat med att göra sin verksamhet mer miljövänlig. De planerar att minska utsläppen från sina bilar. Detta ska de göra genom att planera körningar bättre, byta till hybrid- och elbilar och ha färre bilar totalt. AT&T använder också AI för att göra sina bilar mer effektiva. Faktum är att de kör 20% färre mil varje år vilket minskar utsläppen med 51 miljoner pund.

Utöver att Rivian samarbetar med AT&T för att tillhandahålla fordonsflottor för ett pilotprojekt, är AT&T den exklusiva leverantören av uppkoppling till alla Rivians fordon, i USA och Kanada, vilket möjliggör en smartare, säkrare och mer uppkopplad körupplevelse. Med AT&T:s uppkoppling använder Rivian över-the-air-programuppdateringar för att konsekvent förbättra sina fordon med nya funktioner som höjer körupplevelsen för sina kunder.

Rivians kommersiella skåpbil är designad från grunden med fokus på säkerhet, hållbarhet och ägandekostnad. Skåpbilen är konstruerad för att vara ett av de säkraste fordonen på vägen idag med funktioner som automatisk nödbromsning, kollisionsvarningar och 360-graders synlighet. Fordonen drivs med Rivians interna mjukvarustack som ligger till grund för flottans hanteringssystem, vilket förbättrar effektiviteten och bidrar till lägre total ägandekostnad.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.