13 nya elbilar får Sverigepremiär på eCarExpo

eCarExpo slår i år rekord i antal nya elbilsmodeller som får Sverigepremiär vid elbilsmässan i Friends Arena kommande Valborgshelg, 29/4-1/5. Hela 13 bilnyheter ska täckas av och lanseras. Förutom de heta konceptbilarna Audi A6 Avant e-tron och Polestar O2, visas också Volkswagens efterlängtade nya el-Suv ID.5, transportbussen ID.Buzz Cargo, en uppdaterad och mer hållbar Polestar 2 och en helt ny kinesisk elbil i Sverige, Skywell ET5. Och framtiden är här – XPENG visar en flygande drönarbil.

Aldrig har eCarExpo varit så laddad med spännande nyheter och premiärer som i år.

Audi A6 Avant e-tron och Polestar O2

Vi har redan berättat om att Audis elektriska kombimodell A6 Avant e-tron concept gör världspremiär på eCarExpo. Den serieproducerade bilen blir 90-95% lik bilen på eCarExpo. Avtäckningen sker i Audis monter kl 09.30. Polestars framtida elektriska sportbilsvision Polestar O2 har samtidigt Europapremiär i Stockholm. Konceptbilen är en elektrisk roadster, där företaget höjer sin ambition kring hållbarhet, innovation, och nya material.

Designchefen Maximilian Massonis intervjuas av Håkan Matson på stora scenen kl 9.00 om bolagets framtidsvision, design- och hållbarhetsstrategi och avtäcks i monytern kl 11.00.

13 bilpremiärer

Bilnyheterna på eCarExpo duggar tätt in i det sista från våra över 100 utställare. Totalt 13 bilpremiärer lanseras på Friends Arena i Valborgshelgen, och bara denna vecka avslöjades de senaste tre premiärbilarna.

Uppdaterad Polestar 2

Idag kom nyheten att en rejält uppdaterad och mer hållbar Polestar 2 kommer till eCarExpo för Sverigepremiär. Ändringarna i årets version av storsäljaren har fokuserats på hållbarhet, teknik och design. Bilens aluminium tillverkas nu med förnybar energi vilket reducerat CO2e-avtrycket med ca 1 350 kg per bil.  

Nya VW ID.5

En annan efterlängtad nyhet på mässan är Volkswagen nya stor-Suv ID.5, en nyhet som VW släppte igår tillsammans med den elektriska transportbilen ID.Buzz Cargo, som också visas på eCarExpo.

Skywell ET5 – Ny Kina-suv 

Ytterligare en liten skräll är att Sverige begåvas med ett nytt kinesiskt elbilsmärke, Skywell, som redan i entrén visar upp en ny Suv vid namnet ET5. Bolaget har tidigare gjort elbussar men började år 2019 producera elbilar.

Fler mycket spännande bilnyheter som får Sverigepremiär är:

  • Den sportiga GT-versionen av Årets Bil, Kia EV6, och lillasystern Kia Nero EV, som har fått en ny skrud och rejäl förnyelse.
  • Mercedes EQE och EQS, med rymdkänsla i design, teknik och interiör
  • Skoda Enyaq Coupé RS iV med bättre dynamik och prestanda
  • Mazdas nya flaggskepp, lyxiga laddhybriden CX-60
  • Helt nya Nissan Ariya med e-4orce fyrhjulsdrift

Flygande bildrönare

Men det är inte bara bilar för dagens vägar, utan även en fungerande flygande bildrönare, XPENG 2. Men i Sverige och Europa är det en framtidsvision, här har den än så länge flygförbud.

Snöskotercykel på el

Moonbike är en innovativ snöskotercykel på el, med snöskoterband och en styrskida som klarar backar och djup snö. En rad andra produkter och tjänster som underlättar laddning och elbilsägande ser också dagens ljus på eCarExpo, såsom ny effektiv laddteknik från bl a Garo och Defa, ett nytt betalsystem, Vourity, för alla kort och betalsystem som kan få slut på betalkrånglet, en ny elbilspool, MoveAbout, och en ny elbilsförsäkring, Laddassistans, som rycker ut snabbt när elen tar slut i elbilen.

Nyheterna direkt till din inkorg

Få nyheterna direkt till din mail istället. Skickas varje helgfri vardag runt 12.00.